Welkom in de wondere wereld van de honingbij!

Op deze website lees je van alles over bijen, bijenhouden en hoe je imker kan worden. Ook vind je hier informatie over lezingen, cursussen en andere activiteiten van Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius Peelland.

Graag nodigen wij je uit op onze ´Open huis´-dagen, elke eerste zondag van de maand van 13.00 uur – 16.30 uur, op het terrein van de ´de Ossenbeemd’ Haageind 31 in Deurne. Daar kunnen de aanwezige imkers je van alles vertellen over onze boeiende hobby.

van Blijke naar Bierke

Op zondag 30 september was de vereniging aanwezig met een kraam op het Toon Kortooms Park in Griendtsveen. Er werd onder het motto ‘Van Bijke naar Bierke’ een presentatie en proeverij georganiseerd van het bier Peelreus, gemaakt met honing. We waren hierbij uitgenodigd om de gasten honing te laten proeven en te vertellen over het leven van de honingbij. Dankzij de aanwezige wespen konden we ook duidelijk maken wat het verschil is tussen de verschillende soorten ‘steekbeestjes’ die er rondvliegen.

Bijenhotel solitaire bijen

Op maandag 24 september was een van onze imkers uitgenodigd op OBS De Hasselbraam.

De juf Suzanne en de kleuters van groep 1/2 hadden het uitgebreid over bijen gehad en zo kwamen ze op het idee om bijenhotels voor solitaire bijen te maken. Dit was makkelijk te doen aan de hand van het voorbeeld uit 2013: toen hebben veel basisschoolkinderen op ‘de Ossenbeemd’ zo’n kastje gemaakt van bloempotjes en bamboestengels. Er werd door 27 kinderen enthousiast geknutseld, het resultaat mag er zijn. Komende lente gaan ze kijken welke solitaire bijen er hun nestje gaan maken.

Zoeken