Welkom in de wondere wereld van de honingbij!

Op deze website lees je van alles over bijen, bijenhouden en hoe je imker kan worden. Ook vind je hier informatie over lezingen, cursussen en andere activiteiten van Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius Peelland.

Graag nodigen wij je uit op onze ´Open huis´-dagen, elke eerste zondag van de maand van 13.00 uur – 16.30 uur, op het terrein van de ´de Ossenbeemd’ Haageind 31 in Deurne. Daar kunnen de aanwezige imkers je van alles vertellen over onze boeiende hobby.

Activiteiten voor NL-Doet

Op 10 maart hebben een aantal vrijwilligers van onze vereniging meegedaan met de actie NL-Doet.

Dit is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij vrijwilligersorganisaties een vergoeding van max. € 400,-- kunnen krijgen, voor het uitvoeren van klussen.

Er zijn op die dag 200 struiken (vier soorten: vuilboom, kornoelje, gelderse roos en liguster) geplant, belangrijke voedselbronnen voor bijen, vlinders en andere insecten.

Ook is hiermee de biodiversiteit op het terrein van ‘de Ossenbeemd’ verbeterd.

Dank aan de vrijwilligers!

Steun de honingbij en steun ons met de Rabo Clubkas Campagne 2018

Tussen 5 en 30 april 2018 kan er weer gestemd worden op de clubs die meedoen aan de Rabobank Clubkas Campagne. Leden van Rabobank Peelland Zuid brengen online hun stem uit op de clubs die zij een warm hart toedragen. Natuurlijk doen wij ook dit jaar weer mee. Elke stem is belangrijk, dus hoe meer stemmen, hoe meer geld voor onze club en voor de honingbij! Jij stemt toch zeker ook op Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius Peelland?

Stemmen kan vanaf 5 april via www.clubkascampagne.nl

Zoeken