Steun de Honingbij!

Steun de honingbij met ons Bijen Sponsor Plan!
Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius Peelland in Deurne is financieel afhankelijk van contributies van haar leden, van de verkoop van drachtplanten en honing op markten en evenementen, én van donaties. Zoals u wellicht uit de media heeft vernomen gaat het niet zo goed met de honingbij en andere bestuivende insecten. Vanuit verschillende kanten zijn er bedreigingen waarvan de belangrijkste zijn: de Varroamijt, het gebruik van bestrijdingsmiddelen, te weinig drachtplanten in de omgeving. Vele bijenvolken leggen het loodje onder invloed van deze ongunstige factoren. Help ons de bijen beter te beschermen door het sponsoren van een bijenvolk!


Met het sponsoren van een bijenvolk ondersteunt u de activiteiten van Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius Peelland die gericht zijn op verbetering van de biodiversiteit en de leefwereld van bijen. Ook leiden wij nieuwe imkers op, we geven voorlichting, verzorgen excursies, houden open dagen in onze bijenhal aan het Haageind, zaaien braakliggende terreinen in en planten in samenwerking met de gemeente bij-vriendelijke bomen en bloembollen.
Het BijenSponsorPlan.

Met uw sponsoring kunnen wij al deze activiteiten in stand houden en nog meer doen. U sponsort een bijenvolk al vanaf 25,- per jaar, maar wij ontvangen natuurlijk vol enthousiasme een hoger bedrag!
 
Wat doen wij voor u?
Uw naam (of dat van uw bedrijf) wordt vermeld op onze website www.bijendeurne.nl. U krijgt, ter kennismaking, een uitgebreide rondleiding in de bijenhal op het terrein van ‘de Ossenbeemd’ aan het Haageind in Deurne, u kunt samen met een imker kijken naar de activiteiten van de bijen, bij en in de kast en u ontvangt jaarlijks een pot honing, geoogst van de bijen van onze volken.

Heeft u belangstelling voor het BijenSponsorPlan?
Is uw belangstelling gewekt en wilt u een bijenvolk sponsoren? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op www.bijendeurne.nl (bericht ‘ik wil een bijenvolk sponsoren’). U ontvangt dan een bevestiging van uw sponsoring van een bijenvolk.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun aan de bijen!

Activiteiten voor NL-Doet

Op 10 maart hebben een aantal vrijwilligers van onze vereniging meegedaan met de actie NL-Doet.

Dit is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij vrijwilligersorganisaties een vergoeding van max. € 400,-- kunnen krijgen, voor het uitvoeren van klussen.

Er zijn op die dag 200 struiken (vier soorten: vuilboom, kornoelje, gelderse roos en liguster) geplant, belangrijke voedselbronnen voor bijen, vlinders en andere insecten.

Ook is hiermee de biodiversiteit op het terrein van ‘de Ossenbeemd’ verbeterd.

Dank aan de vrijwilligers!

Basiscursus bijenhouden gaat in 2019 weer van start

De Basiscursus Bijenhouden is wederom gepland in 2019. Lees hiervoor de info op deze site.

De cursus wordt weer  gegeven door Bijenteeltleraar Jos van den Heuvel, die de basiscursus inmiddels voor het 11e jaar verzorgt. Hij en en zijn praktijkassistenten kennen alle ins en outs van het imkersvak. 

Zoeken