Steun de Honingbij!

Steun de honingbij met ons Bijen Sponsor Plan!
Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius Peelland in Deurne is financieel afhankelijk van contributies van haar leden, van de verkoop van drachtplanten en honing op markten en evenementen, én van donaties. Zoals u wellicht uit de media heeft vernomen gaat het niet zo goed met de honingbij en andere bestuivende insecten. Vanuit verschillende kanten zijn er bedreigingen waarvan de belangrijkste zijn: de Varroamijt, het gebruik van bestrijdingsmiddelen, te weinig drachtplanten in de omgeving. Vele bijenvolken leggen het loodje onder invloed van deze ongunstige factoren. Help ons de bijen beter te beschermen door het sponsoren van een bijenvolk!


Met het sponsoren van een bijenvolk ondersteunt u de activiteiten van Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius Peelland die gericht zijn op verbetering van de biodiversiteit en de leefwereld van bijen. Ook leiden wij nieuwe imkers op, we geven voorlichting, verzorgen excursies, houden open dagen in onze bijenhal aan het Haageind, zaaien braakliggende terreinen in en planten in samenwerking met de gemeente bij-vriendelijke bomen en bloembollen.
Het BijenSponsorPlan.

Met uw sponsoring kunnen wij al deze activiteiten in stand houden en nog meer doen. U sponsort een bijenvolk al vanaf 25,- per jaar, maar wij ontvangen natuurlijk vol enthousiasme een hoger bedrag!
 
Wat doen wij voor u?
Uw naam (of dat van uw bedrijf) wordt vermeld op onze website www.bijendeurne.nl. U krijgt, ter kennismaking, een uitgebreide rondleiding in de bijenhal op het terrein van ‘de Ossenbeemd’ aan het Haageind in Deurne, u kunt samen met een imker kijken naar de activiteiten van de bijen, bij en in de kast en u ontvangt jaarlijks een pot honing, geoogst van de bijen van onze volken.

Heeft u belangstelling voor het BijenSponsorPlan?
Is uw belangstelling gewekt en wilt u een bijenvolk sponsoren? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op www.bijendeurne.nl (bericht ‘ik wil een bijenvolk sponsoren’). U ontvangt dan een bevestiging van uw sponsoring van een bijenvolk.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun aan de bijen!

van Blijke naar Bierke

Op zondag 30 september was de vereniging aanwezig met een kraam op het Toon Kortooms Park in Griendtsveen. Er werd onder het motto ‘Van Bijke naar Bierke’ een presentatie en proeverij georganiseerd van het bier Peelreus, gemaakt met honing. We waren hierbij uitgenodigd om de gasten honing te laten proeven en te vertellen over het leven van de honingbij. Dankzij de aanwezige wespen konden we ook duidelijk maken wat het verschil is tussen de verschillende soorten ‘steekbeestjes’ die er rondvliegen.

Bijenhotel solitaire bijen

Op maandag 24 september was een van onze imkers uitgenodigd op OBS De Hasselbraam.

De juf Suzanne en de kleuters van groep 1/2 hadden het uitgebreid over bijen gehad en zo kwamen ze op het idee om bijenhotels voor solitaire bijen te maken. Dit was makkelijk te doen aan de hand van het voorbeeld uit 2013: toen hebben veel basisschoolkinderen op ‘de Ossenbeemd’ zo’n kastje gemaakt van bloempotjes en bamboestengels. Er werd door 27 kinderen enthousiast geknutseld, het resultaat mag er zijn. Komende lente gaan ze kijken welke solitaire bijen er hun nestje gaan maken.

Zoeken