Nieuws

Basiscursus Bijenhouden 2020

Imker worden?

Helaas is vanwege corona de cursus stopgezet. Net voor het theorie examen werden bijeenkomsten van grotere groepen verboden. Ook het praktijkgedeelte is niet doorgegaan. We hopen dat we komend jaar de draad weer op kunnen gaan pakken.

Medio januari 2020 start Bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius Peelland de Basiscursus Bijenhouden (in ‘de Ossenbeemd’ Haageind 31 te Deurne). De cursus bestaat uit 8 theorielessen (op dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur) met afsluitend een theorie-examen en 8 praktijklessen (vanaf april, gedurende het bijenseizoen, voornamelijk op zaterdagochtend). 

De cursus kost € 210,-- inclusief het cursusboek “Bijenhouden, hoe doe je dat?’’ van Friedrich Pohl, het Praktijkhandboek Basiscursus Bijenteelt van de NBV, een uitgebreide syllabus met lesstof, de NBV brochure Varroabestrijding en koffie of thee op de cursusavonden. U sluit de cursus af met een examen. Als u de cursus gevolgd heeft kunt u zelfstandig een bijenvolk verzorgen.  

De geslaagden ontvangen het Basisdiploma Bijenhouden van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) en als u vervolgens lid wordt van Bijenhouders-vereniging Sint Ambrosius Peelland, krijgt u gratis een bijenvolkje om zelf mee te beginnen!

Het eerste jaar bent u ook gratis lid van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging en ontvangt u 6x het kleurrijke blad Bijenhouden. Tijdens de cursus bent u aspirant-lid van Bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius Peelland. 

De Basiscursus wordt gegeven door erkend Bijenteeltleraar Jos van den Heuvel.

Aanmelden kan via www.bijenhouders.nl of via www.bijendeurne.nl. Voordat de cursus start is er begin januari 2019 mogelijk nog een voorlichtingsavond.  

Heeft u vragen of wilt u specifieke informatie, neem dan contact op met Jos van den Heuvel, tel. 06- 54908950 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   of via www.bijendeurne.nl 

naar begin van deze pagina

Zoeken