Archief

DAS-lunch

Het weer zit mee! Er schijnt een lekker zonnetje, wat de Ossenbeemd er gezellig uit laat zien.


Op de fiets komen de groepen binnen, eerst de fietsende imkers uit Deurne, na een rondje rondom Deurne getrapt hebben, dan gevolgd door de rijwielgroepen  uit Asten en Someren.


Het is weer tijd voor de jaarlijkse ontmoeting tussen de imkers uit Deurne, Asten en Someren tijdens de zogenaamde DAS-lunch.
Een smeerploeg heeft dan al een uurtje broodjes  staan klaarmaken, de koffie en de thee is gezet, dus alles is klaar voor de ontvangst. Aan de gedekte tafels neemt iedere groep plaats, zoals gebruikelijk bekenden bij bekenden.  Maar we hebben een truc om de integratie van de imkers te bevorderen.

Buiten staat namelijk Martien met een enorme pan, om daarin hamburgers te bakken. En het lukt! Als de koffie gedronken is, een broodje weg gehapt,  gesnoept van de komkommertjes en tomaatjes, trekken de eersten naar buiten aangetrokken door de heerlijke geur van de hamburgers.

Martien staat daar niet voor niets te bakken, want het ene na het andere broodje wordt gevuld met gebakken vlees en ui, waarbij sommigen er een smakelijke  spetter mayonaise of ketchup op aanbrengen. Zelfs een gebakken eitje kunnen we krijgen!
Eenmaal buiten mixen de groepen makkelijk. Natuurlijk gaan de gesprekken over bijen, maar ook over zaken als het scholenproject van de Ossenbeemd waar wij aan mee werken door groepjes leerlingen in de bijenhal  te ontvangen en hen over het wel en wee van de bijen vertellen.   
Pas na enige uurtjes wordt met een verzadigd gevoel weer op de fiets gestapt en kijken wij als organiserende vereniging  terug op een mooie ontmoeting.

Zoeken