Uitleenregeling van gereedschappen

Regeling voor het lenen van gereedschappen van de Bijenvereniging St.Ambrosius Peelland

De Bijenvereniging St. Ambrosius Peelland beschikt over een aantal gereedschappen en hulpmiddelen die de leden zonder kosten kunnen lenen. De beschikbare gereedschappen staan op bijgaande lijst.

De beheerder van de gereedschappen is:
Guido Vriends
Sint Jozefstraat 79
Deurne
06-55764254
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


De beheerder zorgt ervoor dat alle gereedschappen in goede staat verkeren en voert indien nodig onderhoud en reparatie uit. Als gereedschappen niet meer voldoen wordt dit met het bestuur opgenomen voor eventuele vervanging.

Een ieder die gereedschappen wil lenen dient contact op te nemen met de beheerder om de beschikbaarheid en planning af te stemmen.

De lener haalt de gereedschappen zelf op en brengt deze ook weer terug. Voorafgaand aan het ophalen en terugbrengen wordt contact opgenomen met de beheerder voor het afstemmen van datum/tijd. Bij het uitlenen wordt een leenbon verstrekt waarop de gereedschappen staan die geleend worden en de datum waarop de gereedschappen uiterlijk moeten worden teruggebracht.
Als de terugbreng datum niet gehaald kan worden, moet contact worden opgenomen met de beheerder om te kijken of de gereedschappen na de terugbrengdatum nog vrij zijn en het afspreken van een nieuwe datum.

De gereedschappen zijn op het moment van uitlenen schoon. Van de lener wordt verwacht dat deze de gereedschappen weer schoon terugbrengt.

Mochten er gereedschappen beschadigen dan wel kapot gaan dan moet dit bij het terugbrengen aan de beheerder gemeld te worden zodat het probleem kan worden opgelost.

Het is niet toegestaan dat de gereedschappen onderhands, zonder medeweten van de beheerder, aan anderen worden uitgeleend/doorgegeven.

Voorstellen voor het aanschaffen van andere/nieuwe gereedschappen kunnen bij de beheerder worden gedaan.  De beheerder beoordeelt het verzoek en legt dit, indien van toepassing, neer bij het bestuur.

Beschikbare gereedschappen:

 Slinger:

  Type drie raams, elektrisch links- en rechtsom draaiend met regelbaar toerentalType drie raams, elektrisch links- en rechtsom draaiend met regelbaar toerental

   

 Honingzeef:

 Dubbele zeef diamater 23cm RVSDubbele zeef diamater 23cm RVS

 Ontzegelrek met opvangbak:

 Ontzegelvork: 

met gegromde tanding

 met gekromde vertanding

 Kunstraatpers:

Uitvoering met silconen vormplaten. Inclusief toebhoren en aluminium koffer Uitvoering met silconen vormplaten. Inclusief toebhoren en aluminium koffer

 Grote wassmelter:

Hierin kunnen volledige raten worden gesmolten

Hierin kunnen volledige raten worden gesmolten

 Kleine wassmelter:

Hierin

Hierin kunnen kleinere stukken raat worden gesmolten

Zoeken