Geschiedenis

Ambrosiusfeest 2016

Het St. Ambrosiusfeest op 9 december 2016 was een verrukkelijke belevenis. Niet alleen smaakte de maaltijd zalig, maar de gezelligheid was ook top.

Er is deze avond dan ook voldoende te vieren. Een jubilaris die 60 jaar lid is van onze vereniging, een grote groep geslaagden krijgt het diploma van de Basiscursus Bijenhoudenen de bijenteeltleraar Jos van den Heuvel wordt in het zonnetje gezet omdat hij nu 100 cursisten tot imker heeft opgeleid. Maar niet alleen hij krijgt een presentje, alle vrijwilligers worden bedankt voor hun inzet en krijgen wat lekkers mee.
Vanaf 18.00 uur druppelen de feestvierders binnen en om 7 uur zitten zo’n 60 mensen aan de soep. Dan volgt hét moment voor Harrie Weijenborg. De voorzitter van onze vereniging verhaalt over de imker carrière van Harrie.En wát voor een carrière, hij wordt twee keer de beste imker in onze regio! Van de vereniging ontvangt Harrie een oorkonde en een bokaal, maar het hoogtepunt is toch als bestuurder Vincent Sterring van de landelijke bijenhouders vereniging de NBV, vanwege zijn 60-jarig jubileum hem de gouden speld uitreikt. Over de belevenissen van 60 jaar imkeren door Harrie, kun je lezen op deze website door te klikken op het kopje organisatie/geschiedenis/jubilarissen. Voor een impressie van de avond kun je terecht bij de  foto's foto’s/ambrosiusfeest 2016.

Zoeken